چگونه برای وقتِ خود ارزش قائل باشیم

وقت یعنی فرصت‌ها،ساعت‌ها، روزها، ماه‌ها، سال‌ها، دقیقه‌ها، ثانیه‌ها و لحظه‌هایی است که در ظرف عمر و زمان طی می‌شوند. زمان نیز گذر همین ثانیه‌ها و لحظه‌هاست.

وقتی به این موضوع فکر کنید:« چقدر برای وقتِ خود ارزش قائلید؟» متوجه خواهید شد که شما برخی از کارهایی را انجام می‌دهید که لزومی ندارند  یا عادت کرده‌اید که آن‌ها را انجام دهید و پس از گذشتِ سال‌ها به این نکته پی می‌برید که کارهایی را انجام دادید که اهمیتی نداشتند و یا بیهوده بودند.

ما هرچه برای وقتِ خودمان ارزش قائل باشیم،دیگران نیز به زمان‌مان ارزش بیشتری می‌گذارند. امّا اگر به آن اهمیتی ندهیم، دیگران نیز ارزشی قائل نیستند.

زمانِ فراغت و گذرانِ وقت

ارزش قائل شدن برایِ وقت، در زمانِ خلوت یا فراغت پررنگ‌تر می‌شود. ما نمی‌توانیم وانمود کنیم زمان‌مان ارزش دارد، اما در خلوتِ خودمان زمان را بیهوده تلف کنیم.

اگر در زمانِ خلوت‌مان به جایِ کاری که باید انجام دهیم، در فضایِ مجازی بی‌هدف پرسه بزنیم، در حقیقت برای زمان‌مان ارزش قائل نیستیم و اگر شخصی نیز از ما خواسته‌ای داشته باشد که زمان‌مان را به هدر می‌دهد، به او جواب مثبت خواهیم داد، چون در خلوت‌مان آن را از دست می‌دهیم.

چیزی که افراد موفق در مورد زمان می‌دانند و شما نیز باید بدانید

البته منظور این نیست که انسان مدام مشغول باشد، گاهی اوقات باید بنشینیم و هیچ کاری انجام ندهیم و به نقطه‌ای خیره شویم و به فکر فرو رویم، یا به پیاده‌روی برویم و یا در پشت بام خانه‌ی‌مان قدم برنیم. زیرا این اعمال باعث خلاقیت‌مان می‌شود. هرشخصی باید این لحظه‌ها را داشته باشد تا بهتر کار کند.

اولویت در کارها در بهینه کردنِ وقت

گاهی اوقات می‌دانیم باید کاری را به اتمام برسانیم، اما عمل دیگری را که اهمیت چندانی ندارد، انجام می‌دهیم.

مثلا می‌دانیم، باید الان بنشینیم و کتاب‎‌مان را بنویسیم، اما با شخصی تماس می‌گیریم و یا وظایف منزل را دیرتر انجام می‌دهیم. البته ما نیاز داریم که به خانه‌مان نظم دهیم تا ذهن نظم بگیرد اما منظور اینست که اولویت را کنار می‌گذاریم.

شخصی که با اولویت‌هایش زندگی نمی‌کند، برای وقتش نیز ارزشی قائل نیست. بنابراین گاهی اوقات به کارهایی که دیگران تحمیل می‌کنند و یا کارهایی که در اولویت‌هایش نیست تن می‌دهد.

اگر در خلوت‌مان برای وقت ارزش قائل نباشیم، در برخورد با دیگران نیز آن را انتقال خواهیم داد و حتی به خواسته‌های دیگران مبنی بر اتلاف زمان نیز جواب مثبت می‌دهیم.

اما اگر زمان‌های فراغت‌مان را درست مدیریت کنیم و کیفیت وقت در خلوت ارزش پیدا کند، راضی نمی‌شویم که خواسته دیگری را بپذیریم و راحت‌تر می‌توانیم «نه» بگوییم. بنابراین هنرِ «نه گفتن» را باید از این منظر بررسی کنیم.

هنر نه گفتن و ارزشِ زمان در فراغت

ما تصور می‌کنیم باید تکنیکی برای «نه گفتن» وجود داشته باشد تا به دیگران به راحتی بتوانیم «نه» بگوییم، اما در حقیقت ما باید شخصیتی از خود بسازیم که به‌آسانی بتواند «نه» بگوید.

جرأت نه گفتن را بیاموزیم.

چه شخصیتی به راحتی می‌تواند نه بگوید؟

شخصیتی که در زمانِ فراغتش برایِ وقتِ خود ارزش قائل می‌باشد و آن را بیهوده تلف نمی‌کند. زمانی که در وقتِ فراغتش زندگی و زمانش کیفیت دارد، اولویت‌ها را درک می‌کند و با آنها زندگی می‌کند. بنابراین به راحتی درمقابل خواسته‌ی دیگران می‌تواند «نه» بگوید.

اما اگر زمان‌های فراغتش کیفیت لازم را نداشته باشد و زمانش را بیهوده تلف کند، انگیزه‌ای نیز برای «نه گفتن» ندارد.

زمانِ بهینه و فضایِ مجازیِ هدفمند

برای آنکه بتوانیم زمان‌مان را بهینه استفاده کنیم، باید از فضای مجازی هدفمند بهره ببریم.

می‌توانیم از محتوای فضایِ مجازی در راستای اهداف‌مان استفاده کنیم، اما باید مراقب باشیم که آنها راه به حواس‌پرتی‌های دیگر ندهند. باید تلاش کنیم کیفییت را بالا ببریم.

زمانی که وقت‌مان را بیهوده در فضای مجازی تلف میکنیم، در حقیقت زمان را می‌سوزانیم. زیرا برای زمان‌مان ارزشی قائل نیستیم که محتوایی بی‌ارزش را مصرف می‌کنیم.

اما وقتی‌که در فضای مجازی، محتوایی باکیفیت را مصرف می‌کنیم که اطلاعاتِ مفیدی در اختیارمان می‌گذارد، برای وقتِ خود ارزش قائلیم.

باید پرسه‌های بیهوده در فضای مجازی را حذف کنیم تا زمان‌مان بیهوده تلف نشود.

چگونه در اینترنت می‌توانیم دنیای خود را بسازیم

سخنِ آخر:

ما برای آنکه بتوانیم برای زمان ارزش قائل شویم، باید به زمان‌های فراغت‌مان توجه کنیم ،اولویت‌های اصلی را فراموش نکنیم و در آن زمان، اعمالِ بیهوده انجام ندهیم تا زمان‌مان تلف شود. در حقیقت عملی را باید انجام دهیم که باید انجام شود نه اعمالی که ارزش چندانی ندارند که در این راه می‌توانیم بر طبق اولویت‌هی مفیدی که در نظر می‌گیریم، پیش رویم.

اگر زمان‌مان کیفیت داشته باشد و از آن بهینه استفاده کنیم، دیگران نیز برای وقت‌مان ارزش قائل هستند.

ما از فضای مجازی نیز در راستای اهداف‌مان می‌توانیم بهره ببریم و اطلاعاتِ مفیدی را به دست آوریم، اما باید مراقب باشیم تا در دامِ حواس‌پرتی گرفتار نشویم.

به اشتراک بگذارید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *